5 Basit Teknikleri için Yangın Çıkış Kapısı

Bu doğrultuda mevki bile bakım veren mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine yakışır bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.

Yangın kapısı fiyatları, üretim maliyetleri, pazar talebi ve rakiplik kabilinden faktörlere bentlı olarak değişir. Ancak, uzmanlar, kaliteli bir yangın kapısının elan güçlü bir fiyatla satın kırmızıınmasının uzun vadede henüz iktisadi olabileceği dair hemfikirler.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya henüz rikkatli gereç kullanılabilir. Yeniden bu tip kapıda bir standart olmadığı derunin sac kalınlığı 1.0 mm yahut daha yağsız kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, şu demek oluyor ki belgesiz bir yangın kapısını başka ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den başlayan fiyatlara keşfetmek mümkündür. Müstacel çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar adi yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Yangın Kapısı Kilidi kapının resen kapanması ile omuz omuza devreye giren, ısı ve esrarın sair tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Bapsı kesifı tıkızya kapanmaktadır.

Kırık dökük konstrüksiyonlarda yapı autlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni mimarilarda (okul, kırmızıışveriş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Yangın bapsı; in katkısızlığını koruyup yangın ve esrar gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimal boyutları, bastırık taşıma kapasiteleri ve vacip yangına dayanıklılık dereceleri dahil geçmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolayca erişilebilir olmalarını katkısızlar.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. müstacel gidişat anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde dışarıya doğruca kaçarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları bâtınin yangın kapısı bu menteşelerin sağlıklı çdüzenışması ve kapıyı geçmiş kapatması gerekir.

Yangın merdiveni yönetmeliği tembihnca merdivenlerin fen ve öbür özellikleriyle beraberinde konumlandırılması müstelzim yerler ortaya konmuştur.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık örgülıp bu noktadan kötüya eğimi 50 dereceden daha ziyade olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olası değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın kapısı seçer, kapının şayan standartlara ve yönetmeliklere elverişli olup olmadığını yakalamak midein etiket ve sertifikalar kontrolör edilmelidir.

üste, acil çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, munis şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Kolaylıkla açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması veya kilitli olsa da hareketsiz hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde panik bar yahut benzeri bir mekanizma bulunmalıdır.

Muayyen yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu kelime konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları terk geçirmek müşkül ve güvensiz olacağı midein yangın merdiveni kullanımı gereklidir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *